Tuesday, 15 November 2016

Menjador

Per què és important apostar per un menjar de qualitat?
En general els nens i nenes quan són petits es mouen per impulsos, no saben menjar i cal educar-los. Per això l’AMPA considera que l’estona de menjador, a banda de ser un temps d’esbarjo, de relaxació i de coneixença pels nens i nenes, també ha de ser un temps perquè aquests adquireixin uns hàbits alimentaris que els ajudin a portar una vida saludable en el futur. En aquest sentit, pensem que és important donar-los eines perquè facin una bona selecció a l’hora de menjar, i sàpiguen el dia de demà elegir el millor per construir-se ells mateixos, ja que, en definitiva, SÓN, I SOM, EL QUE MENGEM!

Com es pot millorar la qualitat del menjar?
Senzillament oferint a la mainada menús sans, amb aliments de temporada, sense precuinats, ni congelats, amb pocs fregits i sempre que es pugui amb matèries primeres ecològiques, o sigui sense haver estat tractats amb pesticides, hormones ni manipulades genèticament.

D’altra banda, apostar per un menjar de qualitat també té un valor afegit, ja que també estem apostem pels petits productors i per iniciatives respectuoses amb el medi ambient.

És possible que l’escola tingui aquesta alimentació?
Sí, si hi ha persones que hi creuen i que es preocupen de buscar proveïdors de la zona, i petits cuiners que vulguin oferir una cuina mediterrània molt més sana i casolana. L'AMPA també fa aquesta tasca a través de les persones que formen la comissió de menjador.

Una alimentació més saludable pels nens, representa un cost més elevat pels pares?
Defugir de les grans empreses de càtering que diàriament elaboren milers de menús fa incrementar lleugerament el preu. No obstant, el contacte directe amb proveïdors locals en què el transport és mínim, i l’oferir productes de temporada evita que els preus es disparin. A més, en els darrers cursos la gestió directe del servei de menjador per part de l’AMPA ha fet que es puguin mantenir els preus el més ajustats possibles.

Monitoratge
Durant el servei de menjador les tasques d’educació passen a ser competència de l’equip de monitores i per això un equip ben avingut i dinàmic és senyal d’èxit. En aquest sentit, l’equip de monitores continua treballant per inculcar a la mainada els hàbits d’higiene, de comportament i també alimentaris.

L´empresa Espais de Lleure i Esport organitza l’equip de monitores.

L’AMPA està sola organitzant el menjador?
Ni molt menys, l'AMPA juntament amb la direcció de l'escola, l'ajuntament de Quart i els representants de les empreses implicades en el servei de menjador forma part de la Comissió de Menjador de l'escola. Aquesta comissió es reuneix periòdicament per discutir i resoldre aquelles qüestions relacionades amb el menjador que van sorgint al llarg del curs.

A banda, és en aquesta comissió on cada final de curs es planteja com s'afrontarà el servei de menjador el proper.

0 comments:

Post a Comment

 

AMPA SANTA MARGARIDA Template by Ipietoon Cute Blog Design